Mesdžid.ba

Kontakt telefon:

Kontakt email:

Uslovi upotrebe

25/07/2016

Uslovi upotrebe / Privacy policy

Upotrebom ove web stranice slažete se sa ovim uslovima upotrebe.

Dozvoljeno je unostiti lokacije džamija, mesdžida, islamskih škola, fakulteta, mekteba i drugih islamskih institucija kao i lokacije historijskih događaja vezanih za muslimane u Bosni i Hercegovini.

Nije dozvoljeno unositi lokacije džamija i objekata koji nisu sunnitske orjentacije. Također nije dozvoljeno objavljivati događaje koji nisu u skladu sa islamskim propisima.

mesdzid.ba pruža samo usluge mapiranja islamskih objekata u Bosni i Hercegovini te stoga nije vlasnik fotografija niti tekstova objavljenih na ovoj stranici. Korisnici su odgovorni za tačnost lokacije i fotografije koju unesu.

Sve lokacije i događaji se provjeravaju prije objavljivanja.

Ako polažete pravo vlasništva na bilo koju od objavljenih lokacija na ovoj web stranici kontaktirajte nas.

Zadržavamo pravo da obrišemo lokacije bez prethodne najave.

Hvala vam što pomažete Islam i muslimane, molimo Allaha subhanehu da vam poveća korisno znanje, amin.

Ko smo mi

Naša misija je da mapiramo sve islamske lokacije u Bosni i Hercegovini. Pozivamo vas da unesete svoju najbližu džamiju ili drugi objekat koji može koristiti muslimanima.

Samo registrovani korisnici mogu unostiti lokacije, ocjenjivati postojeće i komentarisati.

Adresa naše stranice je: https://mesdzid.ba

Koje lične podatke sakupljamo i zašto ih sakupljamo

Komentari

Kada posjetioci ostave komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a takođe i IP adresu posjetitelja i niz korisničkog agenta pretraživača za pomoć pri otkrivanju spama.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše adrese e-pošte (takođe nazvan je hash) može se pružiti Gravatar servisu da biste vidjeli da li ga koristite. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Media

Ako postavljate slike na ovu web lokaciju, trebalo bi da izbjegnete učitavanje slika pomoću ugrađenih podataka o lokaciji (EXIF GPS). Posjetioci web stranice mogu preuzeti i izvući podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kontakt forme

Podatke koje unesete u kontakt formu ostaju u našem  email inbox-u do riješenja upita, nakon toga se brišu.

Kolačići (cookies)

Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se odlučiti da sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i web lokaciju u kolačićima. Ovo je za vašu pogodnost tako da ne trebate ponovo popuniti svoje podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana ili do brisanja historije pretraživanja u vašem web pregledniku.

Ako imate nalog i prijavite se na ovu stranicu, postavićemo privremeni kolačić da utvrdimo da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite internet pregledač.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića da sačuvate svoje podatke za prijavljivanje i svoje prikaze na ekranu. Kolačići za prijavljivanje traju dva dana, a kolačići opcije na ekranu traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaše prijave će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite iz vašeg naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava identifikacioni broj članka koji ste upravo izmjenili. Ističe poslije 1 dan.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Članci na ovoj web lokaciji mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. Video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao da je posjetilac posjetio drugu web stranicu.

Ovi web sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje treće strane i nadgledati interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web lokaciju.

Analitika

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i metapodaci se zadržavaju na neodređeno vrijeme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti bilo koji naknadni komentari umjesto da ih držimo u redu za moderaciju.

Za korisnike koji se registruju na našoj web lokaciji (ako ih ima), mi takođe čuvamo lične podatke koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, uređivati ili izbrisati svoje lične informacije u bilo kom trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice mogu videti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima

Ako imate nalog na ovoj web lokaciji ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da primite izvoznu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući i sve podatke koje ste nam dali. Takođe možete tražiti da obrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. To ne uključuje nikakve podatke koje smo dužni držati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje šaljemo podatke

Komentari posjetilaca mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje spama.

Kako štitimo vaše podatke

Naša stranica je osigurana 256 bitnom SSL enkripcijom.

U TVOJOJ BLIZINI

    Odobri svoju lokaciju da pregledaš ovaj sadržaj

NOVOSTI

OCJENE